Een holistische benadering van rouwbegeleiding

Na een lang ziekbed overleed mijn man vorig jaar aan de gevolgen van kanker. Dit was niet alleen erg verdrietig voor mij, maar ook voor mijn kinderen en de rest van de familie. Hoewel wij veel steun aan elkaar hadden, merkte ik op een gegeven moment toch dat ik behoefte had aan meer hulp om het verlies te verwerken. Via een aantal vriendinnen van mij kwam ik daarom in aanraking met de rouwbegeleiding van Holistisch Centrum Brabant.

Een goede combinatie van coaching en begeleiding

De rouwbegeleiding van Holistisch Centrum Brabant omvat een (zoals de naam al zegt) holistische benadering van rouwen. Dit betekent dus dat er niet alleen gekeken wordt naar psychische omstandigheden, maar ook bijvoorbeeld naar je lichamelijke klachten. Natuurlijk had ik het geestelijk erg zwaar doordat mijn man was overleden, maar ik merkte ook dat mijn lichaam daar op een gegeven moment de dupe van werd. Zo voelde ik me altijd erg gespannen en had ik last van slapeloze nachten, maar was ik tegelijkertijd ook erg moe. Samen met de therapeut van Holistisch Centrum Brabant heb ik een combinatie van coaching en energietechnieken ondergaan. Juist door deze holistische benadering ben ik ervan overtuigd dat ik het verdriet nu beter heb kunnen verwerken. Af en toe heb ik natuurlijk nog steeds wel moeite en voel ik pijn, maar ik heb mijn rouw en verdriet nu een plek weten te geven.